Økonomen som forelsket seg i innovasjonsfaget

Erlend T. Hovgaard har en MBA, men det er innovasjon og design han brenner for. Nå jobber han som strategisk rådgiver i Reodor, samtidig som han fullfører en mastergrad i tjenestedesign.

Erlends hverdag som strategisk rådgiver er variert. Han veksler mellom prosjektarbeid, kundedialog og prosjektledelse. Snart skal han også holde et webinar om bærekraftig innovasjon.

– Jeg er først og fremst en fagperson. Jeg har jo jobbet med innovasjon og design i ti år, og det jeg liker best er å skape ting som kanskje gjør verden litt bedre, sier han.

Akkurat nå leder han et prosjekt for Møller Bil og LaserWash, som handler om å redesigne og forbedre en bilvasktjeneste. Der er han, i tillegg til å være prosjektleder, ansvarlig for å innhente innsikt og ta strategiske valg underveis i prosessen. 

– Selve bilvaskteknologien er så bra, at den skal vi ikke endre noe særlig på. Men tjenesten og forretningsmodellen rundt, det skal vi forbedre. Kundereisen, hvordan tjenesten oppleves, merkevaren, verdiforslag og hvordan tjenesten skal vokse, sier han.  

Lidenskap og engasjement

Erlends lidenskap for innovasjon har ført ham inn i mange ulike roller i arbeidslivet, og gitt han kompetanse på flere felt. I arbeidet med bilvasktjenesten får han kombinere mye av kunnskapen i ett prosjekt. 

– Det er jo en blanding av nesten alt jeg har jobbet med tidligere. Jeg har gjort mye digitale ting, merkevarebygging har jeg gjort, tjenestedesign, innovasjon på et høyere nivå, og alt dette kommer sammen i dette prosjektet, forteller han engasjert. 

Fra økonomi til tjenestedesign

- Jeg skulle jo egentlig bli skuespiller og sanger, det var planen hele oppveksten. Jeg har stått på en eller annen scene nesten siden jeg kunne stå og har alltid drevet med musikk og teater. Men da jeg var 20 så snudde jeg på en femøring og havnet i London for å studere business.

På papiret er Erlend økonom, med en bachelorgrad fra Cass Business School i London og en MBA fra Quantic. I motsetning til de fleste av sine klassekamerater, var Erlend helt sikker på at han ikke skulle jobbe i finans. 

– Jeg er jo egentlig ingen økonom, men en kreativ strateg. Så da fikk jeg jobb i Creuna, det som nå er Knowit. Der jobbet med merkevarestrategi og rådgivning innen digital forretningsutvikling, sier han. 

Derfra gikk veien videre til Designit, et globalt designbyrå hvor hverdagen bestod av mange av de samme oppgavene som han har i Reodor i dag. 

– Jeg har liksom alltid vært en potet, og gjort veldig mye forskjellig. Jeg har vært kundeansvarlig og prosjektleder, men også vært operativ i prosjektene, gjort prosjektarbeid og ledet designere, forteller Erlend. 

I løpet av de nesten seks årene han var i Designit, ble Erlend godt kjent med tjenestedesign. Det ga såpass mersmak at han nå er i ferd med å fullføre en mastergrad i faget.

Samhold, tempo og lave skuldre

Nå har han vært i Reodor i litt over et halvt år, og trives svært godt. 

– Det er et vanvittig samhold og driv. Selv om det er høyt press og mye å gjøre så går det fint, fordi man føler at man er sammen om det, at man kan lene seg på hverandre. Folk er avslappede generelt, det er ikke så mye spisse albuer og høye skuldre. Det er veldig hyggelig å være på jobb, sier han. 

Når Erlend har fri, foretrekker han å nyte livet med gode venner, god mat, og god vin. Og når han ikke gjør det, sykler han, eller synger i Birkelunden Mannskor.

– Jeg har jo drevet med mye rart. Jeg brygget øl i to år, så sluttet jeg med det. Så var jeg frivillig på Det andre teateret, og så var jeg ferdig med det. Nå tenkte jeg at skulle begynne med yoga. Jeg har prøvd å meditere og sånt, men det ligger ikke naturlig for meg. Jeg blir for rastløs i kroppen, sier Erlend.


Sjekk ut Reodor på LinkedIn for å få jevnlig, faglig påfyll.