Ken Grønnbeck har blant annet vært med på skaleringsreisen til Oda og bidratt til å bygge billettsalgstjenesten Hoopla, teknologiselskapet Unacast og investeringsplattformen Crowdworks. Som CTO i Reodor har han en bred rolle, men alt koker ned til det samme; det handler om å bygge systemer – både i form av teknologi og selskaper.
Hverdagen som CTO byr på varierte oppgaver; Ken bygger og utvikler Reodors teknologiavdeling, bidrar med teknisk kompetanse i prosjektene og fungerer som sparringspartner på tekniske spørsmål for de andre i Reodor-teamet. I tillegg skal han bidra til å videreutvikle Reodor som selskap.
– Det jeg brenner mest for, er å bygge opp en organisasjon som funker. Og da er det tre elementer som er viktige for meg: teknologi, produkt og organisasjon.
Ken er mastergradsutdannet dataingeniør fra NTNU og har en ti år lang karriere bak seg. Han har vært konsulent, gründer og bidratt til å skalere vellykkede startups. Og at det var nettopp startupverden han skulle inn i, ble tidlig klart for CTO-en.
– Da jeg lærte å programmere ble jeg veldig fascinert over at jeg kunne skape noe ut av ingenting. Du kan bygge produkter, men du kan også bygge et helt selskap, bare ved hjelp av en datamaskin. Det ga meg en ekstrem skapelyst, og det gjorde at jeg hadde lyst til å jobbe i en oppstartsbedrift, sier Ken.
Da han var ferdig utdannet, gikk veien til Bekk Consulting. Der fikk han, i tillegg til å jobbe med programvareutvikling, prøve seg på rekruttering.
– Det var kanskje det som dro meg litt vekk fra ren utvikling. Jeg synes det var spennende å være med å bygge det som bygger produktet også.
Ken gjorde et dypdykk i metodikkene rundt selskapsbygging og oppdaget at mange av de samme prinsippene som brukes i dataingeniørfaget, også kan brukes i management. Det handlet rett og slett om å bygge systemer. Og det kunne han.
– Ofte bruker man økonomiprinsipper i management, men jeg synes dette var en interessant måte å delta i de diskusjonene på. Og sånn teoretisk da, så må systemet som bygger et system være mer komplekst enn det systemet det bygger. For ellers går det ikke.
I Reodor er han allerede i gang med et startup-prosjekt hvor han både får bygget produkt og selskap, og brukt teknologi som støtte. Han har også bidratt med strategi i prosjektet Sirkulær Masseforvaltning – et innovasjonsprosjekt som skal ta sirkulærøkonomien inn i byggebransjen.
Nå gleder den rutinerte gründeren seg til å gå løs på selskapsbygging i etablert næringsliv.
– Noe av det beste med å jobbe i Reodor må nok være ambisjonene om å bygge mange selskaper, og Corporate Venture Building-armen vår. Det synes jeg er veldig spennende, sier han.
Hvorfor gir tjenesteinnovasjon mer bærekraftig vekst og høyere margin, og hvordan går du frem?
Se opptak av webinaretHva er egentlig no-code, og hvorfor bør ditt selskap ha dette verktøykassen?
Se opptak av webinaret