Finn rett problem for din bedrift

Ikke alle problemstillinger er riktig å løse for alle bedrifter. Det hjelper ikke å løse et spennende brukerproblem dersom det ikke passer med din bedrifts strategiske retning, eller om den ikke passer ditt selskap sine prosesser eller verdier.

Hallgeir Knutsen

Hva bør ditt selskap gjøre? 

Som eksempel vil ikke selskaper med omsetning på milliarder bry seg om muligheter som kan generere hundretusener eller til og med millioner. Eller selskaper som primært selger større avtaler verdt hundretusener til noen få kunder, vil sjelden bry seg om muligheter til å selge ting som er verdt hundrelapper til veldig mange kunder. Eller selskaper som primært er vant til å jobbe direkte mot bedriftskunder, har kanskje dårligere odds for å skape suksess med et produkt som selges til sluttbruker gjennom andre distribusjonskanaler. 

Kartlegg hva dere faktisk kan og bryr dere om 

Det lønner seg å bruke de fordelene man allerede har etablert som bedrift. Det kan derfor lønne seg å kartlegge egen bedrift før du setter i gang, med fokus på særlig tre elementer: 

Er du interessert i å lære mer om hvordan du kan finne de rette problemene å løse for din bedrift? Da kan vi anbefale deg å delta i webinaret vi holder sammen NHO og DigitalNorway. Meld deg på her.