I Reodor lar vi oss hele tiden inspirere av ulike folk og selskaper som også jobber med innovasjon. Derfor tok vi kontakt med Mentra by SATS for å lære litt mer om det magiske treningsspeilet som plutselig dukket opp på markedet.
Konkurransesituasjonen for SATS endret seg omtrent over natta da Covid gjorde sitt inntog. Stengte treningssentre ble en utfordring som kunne tatt nattesøvnen fra de fleste i treningsbransjen. SATS valgte å se på det som en mulighet til å utvikle selskapet videre
Det har gått fort fra skisse til ferdig produkt hos Mentra. I november i fjor var treningsspeilet bare en idé, og nå er det ute på markedet og i folks hjem, sier Christian Øvregaard, CEO i Mentra.
– Vi etablerte Mentra som enhet i februar, og i april var vi ute med hundre speil i hundre husholdninger for å teste det. Det handler om å få validert produktet. Mange vil jo se produktet og si: Dette er kult, dette vil jeg ha, men vi må vite hvordan det blir når man har produktet hjemme. Vi kan ikke bare vite at folk ser det og synes det ser kult ut, vi må vite at folk bruker det over tid, og hvordan, sier Christian.
– Mange folk, og spesielt under pandemien, har jo kjøpt en del utstyr og begynt å trene hjemme, fordi de har hatt behov for å være aktive. Så det er med et ønske om å dekke disse behovene at Mentra ble skapt. Vi tar visjonen til SATS, som er Make people healthier and happier, og prøver å utvide den til å gjelde også utenfor de fysiske sentrene, sier Christian.
I tillegg til å være et speil hvor du kan se deg selv mens du trener, har det også en skjerm med trykkfunksjoner, et toveis kamera, en mikrofon og en Android-enhet. Christian kaller dette Connected Fitness.
– Connected Fitness er hardware-produkter, for eksempel en sykkel eller en tredemølle, hvor du kobler deg selv og den aktiviteten du gjør, inn i den digitale verden, gjennom et pulsbånd for eksempel. Da kan du følge din egen fremgang og være med i et felleskap, sånn at det er noe annet enn å trene med en skjerm hvor du ikke får noe feedback, sier Christian.
Treningsspeilet gjør at du kan følge forhåndsinnspilte treningsøkter, ha en-til-en-økter med en personlig trener, eller være med på gruppetimer med andre, alt fra ditt eget hjem.
– X-faktoren i alt som har med trening å gjøre er motivasjon. Nøkkelen til motivasjon gjennom Connected Fitness, er å finne knappene vi kan trykke på for å sikre at folk holder motivasjonen oppe, ser sin egen progresjon og opplever støtte. Også ønsker vi å ta ned terskelen, sånn at det blir enklere å gjennomføre treningen, forteller Christian.
Christian ville at speilet skulle få en sentral plass i hjemmet, i motsetning til for eksempel en tredemølle eller en romaskin, som ofte blir stuet bort i en kjeller eller på et kott. På den måten ville man forhåpentligvis senke terskelen for å ta speilet i bruk. Under testfasen ville de finne ut om dette stemte, i tillegg til å se hvem i familien som bruker speilet, når de bruker det, og hvilke treningsformer de velger.
– Vi fant for eksempel ut at barna gjerne blir med de voksne og trener. Vi så også at folk testet nye treningsformer. Mennene i en testgruppe viste seg for eksempel å bli skikkelig yogaentusiaster, forteller Christian.
Han tror folk har lettere for å teste nye treningsformer når de kan gjøre det hjemme, fremfor på et treningssenter.
– Det er jo noe med det at man ønsker å prestere, også føler man seg kanskje ikke myk nok for disse yogaposerigene, men hjemme så tør man gjerne mer, sier han.
Selv om speilet først og fremst lanseres som et treningsspeil, tror Christian og Mentra at det på sikt kan dekke flere bruksområder, som for eksempel legetimer, rehabilitering eller fysioterapi.
– Når man har en plattform hvor man kan møte noen på en god måte, så er det jo interessant å begynne å tenke på hva som kan være neste steg. Hvordan vi kan gjøre dette til noe mer enn bare trening, selv om det er treningen som er fundamentet, sier Christian.
Skjult reklame? Det driver vi ikke med i Reodor. Vi har kontaktet Mentra selv på bakgrunn av det kule speilet.
Likte du artikkelen? Følg oss på LinkedIn for å få jevnlig, faglig påfyll.
Hvorfor gir tjenesteinnovasjon mer bærekraftig vekst og høyere margin, og hvordan går du frem?
Se opptak av webinaretHva er egentlig no-code, og hvorfor bør ditt selskap ha dette verktøykassen?
Se opptak av webinaret