Norges største forsikringsaktør velger Reodor

Til tross for å være et over 200 år gammelt selskap, har Gjensidige lagt gode ressurser inn i egen innovasjon. Ikke bare er de verdensrekordholdere i raskt skadeoppgjør, de er også det eneste forsikringsselskapet i Norge som deler utbyttet med kundene sine. Nå utvider de tjenestene sine igjen, denne gangen sammen med Reodor. 

Martin Knutli

– Jeg har hatt lyst til å jobbe med Gjensidige helt siden jeg hadde en kundeopplevelse hos dem hvor jeg virkelig fikk oppleve den verdensrekorden i skadeoppgjør. Da husker jeg at jeg tenkte: Et selskap som setter inn sånne krefter på å jobbe iterativt med å lage en slik brukeropplevelse på oppgjør, de må ha god forståelse av hvordan man jobber med innovasjon, forteller Hallgeir Knutsen, Strategisk Rådgiver i Reodor.

 

Nå skal Reodor jobbe med å bistå Gjensidige i å tenke og bygge helt nytt, i forbindelse med den nye avhendingsloven som trådte i kraft i januar. Da gikk Gjensidige inn i segmentet Boligselgerforsikring for å få en bredere posisjon knyttet til bolig, og finne ut hvilke tjenester de kunne tilby innenfor segmentet. Etter en innkjøpsprosess med flere aktører, falt valget raskt på Reodor.

– Jeg var personlig veldig nysgjerrig på Reodor, og hadde hørt mye bra om dem. Og når de hadde det soleklart beste tilbudet, både på innhold og på hvordan de umiddelbart forsto oss og behovene vi hadde, ble det et veldig enkelt valg, forteller Siren Aarnæs, Senior Forretningsutvikler i Gjensidige.

Etter fase én, hvor teamet jobbet med å undersøke muligheter, handler neste fase om å pilotere og finne bevis for mulighetene de fant i den første fasen. Og nettopp bevisføring er viktig når man er Norges største forsikringsaktør.

– Reodor er veldig gode på å bygge bevis. I forsikringsbransjen er man jo veldig glad i å ha ikke bare to, men ganske mange streker under svaret. Risiko er jobben vår. Å få inn noen som tar ned risikoen ved å bygge bevis – ikke bare kvalitativt, men også kvantitativt – har vært ganske viktig for oss, for å finne indikasjoner på om retningen og konseptene vi jobber med er riktige, forteller Siren, og legger til:

– Også opplever jeg en trygghet i at de ikke bare pusher fart, men at de pusher på de riktige tingene. De verdiene som Reodor sa de gikk inn i dette  med, med gjensidig respekt, fleksibilitet, og den faglige holdningen om at «vi gir oss ikke, vi brenner for prosjektene våre», det opplever jeg at de lever også, i gjennomføringen. 

I tradisjonens tro skjer ting raskt i Reodor, og prosjektet er allerede godt i gang.

 

– Det å jobbe med Gjensidige så langt har vært over all forventning. Innovasjonsfolka hos Gjensidige er dødsrå. I tillegg har vi veldig enkel tilgang på andre fagfolk i konsernet, som er helt essensielt for å bygge en sånn case, sier Hallgeir.

 

– Gjensidige ønsker å bli en mer relevant problemløser for kundene sine utover en skadesituasjon. Vi må jobbe strukturert med å finne de riktige og viktige utfordringene vi kan hjelpe kundene våre med å løse. Da er innovasjon superviktig, sier Siren.