Reodor er Gasellebedrift: – Betyr på ingen måte at jobben er gjort

Til tross for en vekst på 196% de siste tre årene og en omsetning på 20 millioner i 2021, sier ikke CEO Nassir Achour seg fornøyd med å bli kåret til Gasellebedrift.

Siden 2003 har Dagens Næringsliv kåret landets mest fremgangsrike bedrifter under navnet DN Gaselle. En Gasellebedrift er en norsk bedrift som har drevet i minimum fire år, og som har hatt både positivt driftsresultat, omsetningsvekst og doblet omsetningen de siste fire årene.

– Dette er en fin anerkjennelse på slutten av et spennende år, men dette er ikke noe vi skal si oss fornøyde med. Vi har akkurat startet, og vi har tenkt å gjøre dette i mange, mange år. Så når vi skal kjøre på med dette i titalls år til og vet hvor vi skal, så er jo ikke dette stort, egentlig, sier han.

Likevel legger han vekt på at det er en fin mulighet til å stoppe opp og gi Reodor-teamet en velfortjent klapp på skulderen.

– Det at vi de siste fire årene har bygget en kultur og fått på plass et team av flinke folk som kommer fra å ha gjort utrolig mye bra, både i startups og i store selskaper, det er jeg ordentlig stolt av, sier han.


Alt reinvesteres
Mye av denne kulturen bygger på en selskapsfilosofi om å bygge noe større. Noe som kan ha en positiv innvirkning på samfunnet. For selv om positivt driftsresultat og økende omsetning er – vel, positivt – er det ikke det som er motivatoren for seriegründerne i Reodor.

– I 2021 omsatte vi for nesten 20 millioner. Det er 20 millioner som har blitt investert i oss i form av tillit fra markedet. De kunne også blitt puttet inn i 20 startups. Så når vi sammenligner oss med andre steder de 20 millionene kunne ha blitt plassert, så spør vi oss; leverer vi den samme verdien? Sier Achour.

I Reodor måles nemlig ikke suksess i omsetning, men i verdiskapning. Derfor er Nassir og Reodor-teamet opptatt av at alt som omsettes i selskapet, reinvesteres for å bygge videre på visjonen om verdiskapning for hele samfunnet.

– Det denne kåringen, og tallene våre de siste par årene viser, er jo at vi er en sunn og lønnsom sjappe. Men noe av det viktigste å løfte frem i kontekst av det, er at den marginen ligger jo ikke i lomma på noen aksjonærer. Alt reinvesteres, sier Nassir.


Bare begynnelsen
Selv om jobben er langt fra over, og Gasellekåringen ikke er noen grunn til å se seg fornøyd og legge seg til å hvile på laurbærene, markerer det et spennende vekstår for Reodor.

– Året i år markerer et kapittelskifte for oss. Vi vokste jo veldig i fjor, og i år fortsatte vi veksten med å etablere et fundament for videre vekst. Det har vi gjort ved å bygge kultur og bli en sammensveiset gjeng med en felles visjon, og også gjøre de fundamentale tingene rundt gode strukturer, rutiner og drift. Ikke minst har vi endelig fått oss et hjem, et kontor vi ser for oss å være i lenge. Så når vi går inn i neste år og kan gire opp igjen, så har vi mye bedre forutsetninger for å lykkes på vekstreisen, avslutter Nassir.