Reodor vokser videre – styrker laget innen design, bærekraft og produkt

Vi startet 2023 med å hente CTO og Growth Marketer fra Oda, og COO fra Inventas. Nå vokser vi videre, og styrker teamet med tre nye hoder – én strategisk rådgiver, én UX/UI-designer og én intraprenør.

Rikke Knudsen

Med forrige runde med ansettelser rigget vi oss for videre vekst, og nå vokser vi teamet med fantastisk flinke folk som komplimenterer resten av gjengen; Valerie er en analytisk forretningsutvikler som styrker oss innen bærekraft og med et internasjonalt nettverk, Jørgen har en uvurderlig gründererfaring og et fantastisk produkthode, og Fredrikke er et designtalent med et nydelig øye for estetikk. Vi gleder oss til å ha dem med på reisen videre, sier Nassir Achour, CEO i Reodor.

Fra Fortune 500 til startups

Valerie Leung trer inn i stillingen som strategisk rådgiver med bærekraft som spesialisering. Etter å ha jobbet noen år i FinTech i USA, tok hun en MBA i disruptive innovation med spesialisering i bærekraft. Siden har hun jobbet i alt fra Fortune 500-selskaper til startups, på leting etter et sted hun kunne gjøre mest mulig av det hun brenner for – bidra til bærekraftig innovasjon som skaper positive ringvirkninger for både mennesker og miljø.

– I en startup kan du komme et godt stykke på vei, men du forblir et lite selskap med begrenset påvirkningskraft. I et stort selskap kan du ha stor innvirkning på samfunnet ved å gjøre ganske lite, problemet er at det er vanskelig å endre seg som et stort selskap, særlig innen sosial og bærekraftig innovasjon. Noe av det som gjorde at jeg dro til Reodor, var at de bruker startup-metodikk for å skape endring i store selskaper, og dermed treffer et slags sweet spot midt i mellom, sier Leung.

Vil lære om hele økosystemet

Fredrikke Schjøtt-Rivers blir nytt tilskudd til Reodors designteam. Hun kommer fra stillingen som designer i Gture, hvor hun har vært siden hun var ferdigutdannet grafisk designer fra Westerdals i 2019. Hun oppdaget Reodor nærmest ved en tilfeldighet, men det ble fort klart at det var hit hun ville.

– Jeg leste om Reodor i et nyhetsbrev fra Nye og Kloke Hoder, og tenkte at her må jeg jo bare søke. Dette tikker jo alle boksene for hva jeg har lyst til å drive med og lære om. Kort tid etter ble jeg kontaktet av noen i Reodor som lurte på om jeg hadde lyst til å komme på intervju, sier Schjøtt-Rivers.

Schjøtt-Rivers lar seg inspirere av å se design bli brukt i praksis, og å lære om alle aspektene rundt produktene hun designer. Det får hun muligheten til i Reodor.

– Her bygger vi et utviklingsteam. Så hvis jeg har lyst til å lære no-code, eller lære mer om strategi- eller salgsprosessen, så kan jeg det. Og det synes jeg er bra, for jo mer jeg kan om alt som skjer rundt designprosessen, desto bedre designer kan jeg bli. Alt henger sammen, sier hun. 

Forener kompetansen i Reodor 

Jørgen Bø Mathisen kommer fra fra NoA Ignite, og trer inn i stillingen som Innovation Manager i Reodor. Mathisen har bred gründerbakgrunn, med både psykologi, markedsføring og grafisk design som grunnelementer.

Han er co-gründer av techselskapet Brandpad, som ble kjøpt opp av Verdane-eide Papirfly etter å ha skapt et produkt med kunder som Facebook, Ikea, Lego og Cartier. I tillegg har han jobbet med design og markedsføring i flere formater, som blant annet grafisk designer i Pocket&Comms og forretningsdesigner i UPPERCASE AS. 

– Jeg har jobbet med alt fra analyse til software- og forretningsdesign, men det er jo å bygge selskaper jeg vil drive med. Jeg trives best når det er kompleksitet i problematikken jeg skal løse og jeg kan bruke flere av kompetansene mine, sier Mathisen.

Det får han i Reodor. Her skal han bidra med digital produktutvikling, venture-bygging for store selskaper, og å lede prosjekter. 

– I Reodor får man den samme gode følelsen som man får når man bygger sitt eget selskap. Jeg gleder meg veldig til å bidra på venture-byggingen for etablert næringsliv, sier han.