I sommer fikk fire studenter muligheten til å jobbe med oss i seks uker. Nå søker vi studenter til Summer Intern Program 2023.
Søk internship for sommeren 2023 her.
Som intern i Reodor blir man kastet ut i arbeidslivet. Aurora, Ellen, Mathias og Vetle ble umiddelbart satt på et prosjekt hvor de skulle være med å utvikle et forretningskonsept sammen med resten av Reodor-teamet.
– Jeg har vært en del i innovasjonsmiljøet på NTNU, men jeg har aldri vært hands-on på et reelt prosjekt. Og her fikk vi være flue på veggen og faktisk være med på et prosjekt helt risikofritt. Vi fikk se oppstartsfasen, hva de tenker om brukerreisen, hvordan de finner problemer og løsninger. Også fikk vi se hvordan de forbereder seg til investorpitch, selv om vi ikke fikk vært med på det, sier Vetle Storvik.
Tverrfaglig team
Når man som student blir kastet inn i et slikt prosjekt, er det godt å ha noen å sparre med. Gjennom hele prosjektet jobbet studentene derfor tett sammen hele Reodor-teamet.
– Det har vært veldig lav terskel for å spørre hvem som helst i bedriften. Alle har på en måte en eller annen mening eller et eller annet å komme med dersom du har et problem eller trenger en innfallsvinkel. Også har de jo erfaringer på så mange ulike felt, som kommer godt med. Det at bedriften er så liten gjør jo også at man tør å ta ordet, selv om man nødvendigvis ikke har så mye erfaring fra tidligere, sier Mathias Kalvenes.
Akkurat som de fleste i Reodor, kommer studentene fra litt ulike fagfelt. Mathias studerer Økonomi og administrasjon ved NHH, og tar en master som Siviløkonom med innovasjon, strategi og finans som fokusområde. Aurora, Ellen og Vetle kommer fra NTNU. Aurora studerer Industriell Design, Ellen studerer Ingeniør, Vitenskap og IKT, og Vetle studerer Industriell Økonomi. Sammen har de utgjort et lite, tverrfaglig team, i sann Reodor-stil. Slik har de ikke bare kunnet lære av seriegründerne i Reodor, men også av hverandre.
– Det er fint å få input fra andre enn bare sitt eget synspunkt, og det at vi er fra forskjellige skoler og kan lære av hverandre på forskjellige måter synes jeg er veldig positivt. Jeg tror vi alle har gått ut av dette prosjektet og dette samarbeidet med mer kunnskap enn det vi hadde da vi gikk inn. Det synes jeg er viktig, og det er jo sånn Reodor er, med ulike bakgrunner, ulike utdanninger, ulike kunnskaps- og interesseområder som jobber sammen på et prosjekt, sier Aurora Skotte.
Nytt syn på innovasjon
Før de begynte som interns, var de fire studentene alle noenlunde kjent med begrepet innovasjon. Da de seks ukene var over, hadde de imidlertid fått et nytt syn på innovasjonsfeltet, og hva det egentlig innebærer.
– Vi har fått et helt nytt syn på hva innovasjon er. Det handler ikke nødvendigvis om å finne en ide, men heller om å finne et problem, og evne å sette seg inn i vanlige menneskers liv og deres problemer. Empati egentlig, sier Aurora.
Det ble en bittersøt avskjed med Reodor-teamet etter de seks ukene. For selv om veien videre byr på utveksling, masterskriving og nye eventyr, var alle studentene enige om at det ble trist å ikke være en del av Slack-kanalen – og Reodor-teamet lenger. Likevel drar de forhåpentligvis videre med en god dose inspirasjon i koffertene sine.
– Jeg ble veldig inspirert til å starte noe eget en gang. Det er jo veldig kult å se at et sånt arbeidsmiljø og en sånn metodikk og måte å jobbe på funker i praksis. Det at man ikke må jobbe fra 8-16 eller at man rett og slett gir folk mulighet til å jobbe sånn som de trives best, innenfor gitte rammer. Jeg tror at når folk trives godt, så gjør de godt arbeid, og det ser man at funker her i Reodor, sier Mathias.
Kunne du tenke deg å være en del av Reodors Summer Intern Program 2023? Søk her!
Hvorfor gir tjenesteinnovasjon mer bærekraftig vekst og høyere margin, og hvordan går du frem?
Se opptak av webinaretHva er egentlig no-code, og hvorfor bør ditt selskap ha dette verktøykassen?
Se opptak av webinaret