Martin Knutli er samfunnsøkonomen som laget en musikkplattform og et brettspill om økonomi. Da var det vel bare naturlig at han etter hvert begynte å jobbe som seriegründer i Reodor.
– Det som har ligget i bunnen er skaperglede og lysten til å bygge ting. Men å gjøre det med økonomibakgrunn kan være en utfordring. Det var nok derfor jeg endte opp i innovasjon, for der kan man skape ting, sier Martin.
Selv om Martins offisielle arbeidstittel er Business Analyst, foretrekker han tittelen Tallpotet. I praksis innebærer det at han jobber med alt fra analyse av kvantitative data, til prosjektledelse.
– For å bli ansatt i Reodor bør du ha en slags T-profil. Det betyr at du har én ting du spesialiserer deg på, også har du mange ting du kan. Min spesialitet er analyse og tallgreier, nerding i excel og sånne ting, men nå leder jeg for eksempel to prosjekter, forteller han.
Et av prosjektene handler om elbiler, og hvordan man kan lade disse når det er minst trykk på strømnettet. Denne løsningen gjør også ladeprosessen mer kostnadseffektiv, fordi man kan lade når det er billigst.
– Det er antagelig det prosjektet vi har holdt på med lengst i Reodor. Vi har jobbet med det fra det bare var en liten idé, og nå er det ute på markedet og vi jobber med skalering, forteller Martin stolt.
Det andre prosjektet handler om et produkt for et internasjonalt selskap som skal ut på markedet i USA. Der jobber Martin og teamet hans med å teste hvilke verdiforslag som slår an hos potensielle kunder, ved å selge et liksomprodukt som skal illustrere det ferdige produktet. Når testfasen er over, ser Martin på tallene for å finne ut hva som har fungert, og hva som kanskje ikke fungerte i det hele tatt.
Som prosjektleder er Martin opptatt av struktur, og det å la folk gjøre det de er gode på. Han tilpasser prosjektlederrollen sin etter hva og hvem han jobber med.
– Nå skal jeg for eksempel jobbe med et team som er veldig energiske og ekstroverte. Da kan jeg heller fokusere på at de formelle tingene er på plass, som systemer, møter og informasjonsflyt. Man blir litt som en kameleon, sier han.
Martin har jobbet i Reodor i to år og stortrives, av flere grunner. – I Reodor er det fleksibelt på mange forskjellige måter. Dette med å jobbe når du vil fra hvor du vil passer meg veldig bra, også er det noe med at alle her er jo gründere, sier han, og
utdyper:
– Hvis noen kommer på jobb en dag og har en idé som de har lyst til å teste, så kan de prøve å lage det sammen med Reodor, i stedet for å hoppe ut og prøve å lage det på egenhånd.
I tillegg til å være seriegründer og selverklært tallpotet, er Martin også medeier i Reodor. Nå gleder han seg til å flytte inn i nytt kontor, og følge selskapet inn i en ny fase.
– Nå har vi gått fra å være den lille gruppen på fem-seks personer som vi var helt i starten, til å være dobbelt så mange. Nå blir vi faktisk Reodor. Vi har gått fra å være den lille gjengen med nerder som prøvde å finne ut hvordan man skulle løse prosjekter, til å bli et ordentlig selskap. Det er stort, sier han.
Martin har en mastergrad i samfunnsøkonomi fra London. I tillegg har han bakgrunn fra Nordea og Corporate and Investment Banking, hvor han blant annet jobbet med å gi finansiering til store bedrifter. På fritiden hadde han allerede laget et brettspill om finans, en slags økonomiversjon av Trivial Pursuit. Det neste sideprosjektet ble så gøy at Martin sluttet i jobben for å satse.
– Det gikk ut på at hvor enn du var i verden så kunne du koble opp instrumentet ditt og spille og mikse musikk med andre, litt som google hangouts med et miksebord. Det tok aldri av, for vi fikk aldri et ferdig produkt, men det var kjempegøy og lærerikt å jobbe med, forteller Martin.
Da prosjektet ble lagt på is, fikk han jobb i en blockchain-startup, ved navn Blockchangers.
– Jeg mener at alle som jobber med noe digitalt, enten det er i finans, innovasjon, produktutvikling eller i det offentlige, bør vite hva blockchain er. Jeg tror det kommer til å påvirke fremtiden i stor grad, sier han.
Martin blir fort rastløs, og er en nysgjerrig type. Når han ikke er på jobb i Reodor holder han på med egne prosjekter, av ulik art.
– Jeg får fort ånden over meg med nye ting. Jeg fikk for eksempel for meg at jeg skulle lære meg å sykle downhill, så jeg holdt på med det en stund. Så ville jeg lære meg å hacke, så det har jeg brukt mye tid på nå i det siste, sier Martin.
Når han ikke lærer seg nye ting, går han tilbake til to hobbyer han har hatt lenge: Trommer og gaming.
–Også skal jeg gifte meg snart! smiler han.
Sjekk ut Reodor på LinkedIn for å få jevnlig, faglig påfyll.
Hvorfor gir tjenesteinnovasjon mer bærekraftig vekst og høyere margin, og hvordan går du frem?
Se opptak av webinaretHva er egentlig no-code, og hvorfor bør ditt selskap ha dette verktøykassen?
Se opptak av webinaret