Kate Butchart har bodd i fem ulike land og elsker å prøve nye ting. Hun har en teori om at det er utenfor komfortsonen man vokser mest, og at man trenger både struktur og kaos for å skape god innovasjon. Det er en filosofi som passer godt inn i Reodor.
Kate er strategisk rådgiver i Reodor. I løpet av et prosjekt jobber hun tett med både kunden og Reodor-teamet, for å etablere hvilke mål man ønsker å oppnå og hvilke suksessfaktorer som er viktige for prosjektet. Slik kan hun sette et rammeverk og en struktur som sørger for at man får den fremgangen man vil ha.
– Innovasjon er en kaotisk prosess som krever ulike perspektiver, evnen til å utfordre det etablerte og til å navigere i ukjent farvann. En stor del av jobben min handler om å hjelpe kundene våre å bli komfortable i det som ofte kan være en litt ukomfortabel prosess, sier hun.
Da Kate begynte i Reodor i februar, ble hun for eksempel kastet inn i et prosjekt for et strømselskap. Teamet hadde akkurat gjort seg ferdige med researchfasen, og trengte å omgjøre innsikten til muligheter, og finne ut hvilken retning man skulle gå videre med i designprosessen.
– Mye av det jeg driver med handler om å tilføre metoder og verktøy som hjelper til med å definere de gode ideene og hvordan man skal gå videre med prosjekter for å oppnå de målene vi har satt oss, sier hun.
I dette prosjektet bidro hun med å systematisere innsikten og peile seg inn på hvilke retninger man skulle gå videre med. Nå er prosjektet blitt til en app som hjelper folk med flytteprosessen, og Kate kan se resultatene av arbeidet sitt.
– Det var innmari gøy å jobbe med et såpass konkret produkt, og jobbe tett med både designerne og kunden og skape noe som fyller et behov for folk på et tidspunkt i livet hvor de faktisk trenger det, sier hun.
Kate har økonomi- og businessbakgrunn, med en MBA i internasjonal business. Før hun begynte i Reodor jobbet hun i designbyrået Method. Først i San Fransisco, og deretter i London. Senere startet hun, gjennom Method, i samarbeid med EVRY (nå TietoEVRY), en strategisk designlab basert i Oslo og Stockholm. Målet med designlaben var å skape innovasjon innenfor TietoEvrys eksisterende tilbud, i tillegg til å introdusere nye produkter og tjenester til markedet.
– Det å ha jobbet i selskaper er absolutt en god erfaring å ha med seg i Reodor. Det gjør at jeg forstår kundene våre mye bedre, og at jeg kan strukturere prosjektene på en måte som gir mening for dem. Men etter å ha jobbet i et stort selskap i tre år savnet jeg å være en del av et mindre, raskere, kreativt miljø, hvor man jobber mye tettere som team, sier hun.
I Reodor får hun jobbe med et bredt spekter av bransjer og selskaper, med mange ulike oppgaver. Det passer henne godt.
– Jeg elsker at det er noe nytt hver dag, og nye utfordringer hele tiden. Den ene dagen jobber vi i strømbransjen og den neste dagen jobber vi med et selskap som skal selge krillprotein til amerikanske forbrukere, som er noe helt annet, sier hun.
Som person er Kate opptatt av å sette seg selv utenfor komfortsonen og prøve nye ting, både på jobb i Reodor, og ellers.
– Jeg er glad i å utforske og prøve nye ting, jeg tror det er slik man vokser, og det er noe som er viktig for meg. Jeg tror det er en av grunnene til at jeg liker å bo utenlands, for da blir man hele tiden tvunget til å prøve nye ting og sette seg utenfor komfortsonen, sier hun.
Lyst til å bli Kates nye kollega? Vi har flere ledige stillinger som kan lese mer om her.
Sjekk ut Reodor på LinkedIn for å få jevnlig, faglig påfyll.
Hvorfor gir tjenesteinnovasjon mer bærekraftig vekst og høyere margin, og hvordan går du frem?
Se opptak av webinaretHva er egentlig no-code, og hvorfor bør ditt selskap ha dette verktøykassen?
Se opptak av webinaret